Naslovnica
Dobri sv. Ivane Krstitelju, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi, obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.

Dobrodošli u župu sv. Ivana Krstitelja, Podhum

Današnja župa, SV. IVANA KRSTITELJA – PODHUM, Banjalučke biskupije, nastala je odvajanjem od župe Vidoši, najprije kao mjesna kapelanija 1909. godine, a 1935. godine i pravno proglašena  župom.  Od 1928. godine vodi vlastite i prilično očuvane matice. Nalazi se 8. km jugoistočno od Livna na magistralnom putu  Mostar i Split. Smještena je uz Buško jezero, ispod planina: Tušnice na sjeveroistoku, Kamešnice na jugozapadu, te brda Huma i Tribnja na sjeveru.  Ime nosi po selu  Podhum koje je smješteno u središtu župe. Župa Podhum graniči sa pet župa: na istoku sa Prisojem i na jugu sa Rašeljkama koje pripadaju Mostarsko - Duvanjskoj biskupiji, na zapadu sa Bilom i Čuklićem te na sjeveru sa matičnom župom Vidoši. podhum-s-vrha2

 
  • Register

Svečano proslavljena Cvjetnica u župi Podhum 2018.

cvjetnica 1Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje, kad se Crkva spominje Kristova ulaska u Jeruzalem i kojom započinje Veliki tjedan - svečano je proslavljena euharistijskim slavljem u župi Podhum.

Euharistijsko slavlje je predslavio kapelan fra Ivan Pilić.

Na početku euharistijskog slavlja fra Ivan je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici donijeli na blagoslov. Nakon navještaja evanđelja o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem, uslijedila Muka Gospodina našega Isusa Krista po Marku, svečano je otpjevana, a ulogu pisca otpjevao je vjernik laik g. Nikola Babić iz Podgradine.

Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe. Ilirije Popović.

 

RASPORED MISNOG SLAVLJA KROZ VELIKI TJEDAN I USKRS U ŽUPI PODHUM

 

Veliki tjedan je vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Dani u Velikom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uz neizostavnu svetu ispovijed pravi će se kršćanin pripremiti za blagdan Uskrsa značajnim obredima Svetoga Trodnevlja. Veliki tjedan počinje Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje a završava Uskrsom.

 

VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje bit će u 17:00
Poslije sv. Mise bit će cjelonoćno klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitveno bdijenje se nastavlja i na Veliki Petak, tako odvojite slobodno vrijeme i provedite ga u šutnji, razmišljanju i molitvi pred Euhristijskim Isusom.

 

VELIKI PETAK – Obredi muke i klanjane križu bit će u 17:00, – Poslije obrada nastavit će se cjelonoćno bdijenje sve do obreda Uskrsnog bdijenja na Veliku subotu.

VELIKA SUBOTA  
Mogućnost za ispovjed u 8,00 ujutro za sve one koji dolaze svojim kućama za Uskrs.
Blagoslov jela na Veliku subotu bit će u 9 i 11 sati

Obredi Uskrsnog bdijenja i sv. Misa bit će 20:00

 

USKRS – svete Mise u 9:00 i 11:00

 

USKRSNI PONEDJELJAK – Mise u 9:00 i 11:00 sati


FOTO ALBUM - Proslava Cvjetnice u župi Podhum

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme-svakim radnim danom

8:00-19:00

Raspored svetih misa

Radnim danima
07:30-jutarnja misa 
17:00-večernja misa

Nedjeljom i blagdanima
09:00-rana misa
11:00-pučka misa

Kontakt

Adresa:

RKT. ŽUPNI URED
SV. IVANA KRSTITELJA - PODHUM
80209 PODHUM
BiH LIVNO

Tel.: +387 (0) 34 245 336

Fax: +387 (0) 34 245 766

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žiro-račun župe: Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum

15 49 21 200 18 72 512

INTESA SAN PAOLO BANKA

Trenutno posjetitelja

Imamo 20 gostiju i nema članova online

Gdje se nalazimo