Naslovnica
Dobri sv. Ivane Krstitelju, blagoslovi i štiti naše obitelji, čuvaj ih u ljubavi i slozi, obaspi ih vremenitim i vječnim dobrima i udalji od njih svako zlo.

Dobrodošli u župu sv. Ivana Krstitelja, Podhum

Današnja župa, SV. IVANA KRSTITELJA – PODHUM, Banjalučke biskupije, nastala je odvajanjem od župe Vidoši, najprije kao mjesna kapelanija 1909. godine, a 1935. godine i pravno proglašena  župom.  Od 1928. godine vodi vlastite i prilično očuvane matice. Nalazi se 8. km jugoistočno od Livna na magistralnom putu  Mostar i Split. Smještena je uz Buško jezero, ispod planina: Tušnice na sjeveroistoku, Kamešnice na jugozapadu, te brda Huma i Tribnja na sjeveru.  Ime nosi po selu  Podhum koje je smješteno u središtu župe. Župa Podhum graniči sa pet župa: na istoku sa Prisojem i na jugu sa Rašeljkama koje pripadaju Mostarsko - Duvanjskoj biskupiji, na zapadu sa Bilom i Čuklićem te na sjeveru sa matičnom župom Vidoši. podhum-s-vrha2

 
  • Register

SVEČANO PROSLAVLJENA CVJETNICA U ŽUPI PODHUM 2019

CVJETNICA U ZUPI PODHUM 2

 

Cvjetnica - Nedjelja Muke Gospodnje, kad se Crkva spominje Kristova ulaska u Jeruzalem i kojom započinje Veliki tjedan - svečano je proslavljena euharistijskim slavljem u župi Podhum.

Euharistijsko slavlje je predslavio župnik fra Kazimir Dolić kapelan uz koncelebraciju kapelana fra Ivana Pilića..

Na početku euharistijskog slavlja fra Kazimir je blagoslovio maslinove grančice koje su vjernici donijeli na blagoslov. Nakon navještaja evanđelja o Isusovu svečanom ulasku u Jeruzalem, uslijedila Muka Gospodina našega Isusa Krista po Luki, svečano je otpjevana, a ulogu pisca otpjevao je vjernik laik g. Nikola Babić iz Podgradine, ulogu Isusa pjevao je kapelan fra Ivan Pilić, a druge uloge otpjevali su članovi župnog zbora: Miroslav Propadalo, Milka Propadao, Mirko Puđa, Mirko Miće Ernović, Anđelko Pavić. Liturgijsko pjevanje predvodio je župni mješoviti zbor pod ravnanjem gđe. Ilirije Popović.

 

 

RASPORED MISNOG SLAVLJA KROZ VELIKI TJEDAN I USKRS U ŽUPI PODHUM

 

 

Veliki tjedan je vremensko razdoblje od Cvjetnice do Uskrsa. Dani u Velikom tjednu su vrijeme kršćanske ozbiljnosti, sabranosti i promišljanja o svetosti vremena i događanja u njemu. Uz neizostavnu svetu ispovijed pravi će se kršćanin pripremiti za blagdan Uskrsa značajnim obredima Svetoga Trodnevlja. Veliki tjedan počinje Cvjetnicom ili Nedjeljom Muke Gospodnje a završava Uskrsom.

 

VELIKI ČETVRTAK – Misa večere Gospodnje bit će u 17:00
Poslije sv. Mise bit će cjelonoćno klanjane pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Molitveno bdijenje se nastavlja i na Veliki Petak, tako odvojite slobodno vrijeme i provedite ga u šutnji, razmišljanju i molitvi pred Euhristijskim Isusom.

 

VELIKI PETAK – Obredi muke i klanjane križu bit će u 17:00, – Poslije obrada nastavit će se cjelonoćno bdijenje sve do obreda Uskrsnog bdijenja na Veliku subotu.


VELIKA SUBOTA
Mogućnost za ispovjed u 8,00 ujutro za sve one koji dolaze svojim kućama za Uskrs.
Blagoslov jela na Veliku subotu bit će u 9 i 11 sati

Obredi Uskrsnog bdijenja i sv. Misa bit će 20:00

 

USKRS – svete Mise u 9:00 i 11:00

USKRSNI PONEDJELJAK – Mise u 9:00 i 11:00 sati


FOTO ALBUM - Proslava Cvjetnice u župi Podhum

 

 

Uredovno vrijeme

Uredovno vrijeme-svakim radnim danom

8:00-12:00

Raspored svetih misa

Radnim danima
07:30-jutarnja misa 
Nedjeljom i blagdanima

09:00-rana misa
11:00-pučka misa

Mjesečne pobožnosti

Svakog 20. u mjesecu na Rešeterici molimo krunicu, slavimo sv. Misu i Euharistijsko klanjanje.

Svakog 24. u mjesecu u župnoj Crkvi molimo krunicu, slavimo sv. Misu i Euharistijsko klanjanje.

Kontakt

Adresa:

RKT. ŽUPNI URED
SV. IVANA KRSTITELJA - PODHUM
80209 PODHUM
BiH LIVNO

Tel.: +387 (0) 34 245 336

Fax: +387 (0) 34 245 766

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žiro-račun župe: Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum

15 49 21 200 18 72 512

INTESA SAN PAOLO BANKA

Trenutno posjetitelja

Imamo 5 gostiju i nema članova online